MIJN EERSTE HBO-OPLEIDING WAS EEN MISLUKKING.

Daar ging ik dan op 1 september 2013 met mijn goede gedrag een Hbo-opleiding volgen. De boeken lagen al in de kast, mijn collegepas was binnen en ik, ik had er helemaal zin in. Na een half jaar was mijn motivatie weg, in januari ben ik dan ook gestopt met mijn opleiding. Ik ben absoluut geen opgever maar klik op lees verder en lees hoe ik me voelde na een erg belangrijke keuze in mijn leven.

Mijn twijfels begonnen al erg snel, in september was ik begonnen en in oktober begonnen de twijfels. Vlak na mijn tentamen weken kwam ik er achter dat ik het zwaar had. Zwaarder dan mijn klasgenoten, ik moest meer moeite doen en ik wou er meer tijd in steken maar ik had puur de concentratie niet. 
Twijfels? Dat kan natuurlijk maar toen kwamen mijn cijfers van het eerste semester online te staan. Super demotiverend, waar ik normaal op het MBO een 8 haalde, haalde ik hier een 3. Zijn je cijfers nou belovend, oké dan kan je eventueel weer motivatie terug vinden maar bij mij was dat niet het geval. Ik kreeg toen der tijd wel te horen van mijn SLB begeleider dat ik de potentie had om tienen te behalen, maar ja waar zit dat dan in?

Na 2 maanden lang in twijfels te hebben gezeten en de twijfels hard op durven te zeggen ben ik het gaan overwegen om te stoppen. Midden in de kerstvakantie moest ik beginnen met leren voor de aankomende tentamens, je kent het wel nog 4 weken, ik ga nu alvast beginnen met leren. Dat moment kwam vervolgens nooit, op 31 december 2013 heb ik besloten om te stoppen. Met pijn in mijn hart, tranen in mijn ogen ben ik, Priscilla gestopt met school. Opgeven, wat is dat? Stoppen, wat is dat? Doorgaan zal je! Eventueel tot dat je er bij neervalt.. Helaas, deze keer niet.

De keuze om te stoppen heeft een stuk van mijn zelfvertrouwen weggenomen. Is het nou wel een goede beslissing geweest, had ik het niet nog een kans moeten geven.
Nu, ruim een half jaar later kan ik vertellen dat ik erg blij ben dat ik ben gestopt. Ik geloof er in dat elke keuze die je maakt in het leven die definiëren je persoonlijkheid. Natuurlijk was ik in mezelf teleurgesteld, de mensen om mij heen ook. Soms heb je een onmogelijke keuze die je moet maken. Elke uitkomst zal altijd fout voelen op dat moment, het is aan tijd de taak om het beter te laten voelen.

Ik weet zeker dat ik niet de enige persoon ben in de wereld die kamt met deze gevoelens. Alles heeft tijd nodig, gun jezelf ook die tijd ongeacht wat andere mensen zeggen. In de 21 jaar dat ik op deze wereld sta hebben mensen mij vaak verteld hoe ik mezelf moet voelen, hoe ik dingen moet verwerken. Achteraf moet je het zelf doen en niet die andere mensen die te makkelijk oordelen. Dit heeft niet perse betrekking op de keuze die ik gemaakt heb maar dit heeft betrekking op het leven. Alleen jij kan keuzes maken, natuurlijk kan je hulp vragen aan de mensen om je heen maar jij moet kunnen leven met je keuzes.

Ik heb wederom besloten om weer een Hbo-opleiding te gaan volgen. Dit keer een andere opleiding, op een andere plaats en ik heb gekozen voor een andere sector. Deze opleiding sluit meer aan op mijn Mbo-opleiding. Het was moeilijk om deze keuze te maken want wat als ik een déjà-vu heb met vorig jaar? Het verschil met vorig jaar is, ik ben een ervaring rijker. Ik heb een half jaar bijna fulltime gewerkt met de conclusie dat ik school leuker vind dan werken. Dit jaar ga ik 150% voor deze opleiding en hopelijk heb ik over vier jaar mijn diploma in mijn handen!!

Ik heb erg veel zin in mijn nieuwe opleiding. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe ervaringen op doen en ik mag nieuwe kennis toevoegen aan mijn overvolle hersens.

Het moraal van het verhaal is; maak je eigen keuzes. Jij kan alleen beslissen over je eigen leven en je eigen geluk. Jij moet kunnen leven met de keuzes die je maakt, doe wat je gelukkig maakt! Ik volg altijd mijn hart soms voelt het fout maar achteraf leer je altijd van je fouten. Dat is het leven, niet altijd erg mooi maar het is zo mooi als je het maakt!

Liefs,

Priscilla

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s