GEVOELENS VAN ME AFSCHRIJVEN

Ik kreeg een paar weken geleden een WhatsApp bericht binnen van een vriendin. Zij wees mij op een artikel dat stond op www.LINDAnieuws.nl. De website bestaat binnenkort 1 jaar en zij willen dit vieren met een Blogwedstrijd. Het artikel moest gaan over het afgelopen jaar. Het mocht gaan over “de eerste verjaardag van je baby die het moeilijk heeft gehad, maar het kan zomaar ook een jaar zijn na die hoe-dan-ook-toch-verlossende scheiding. Of je bent een jaar ziektevrij of je zo moeizaam opgestarte eigen bedrijf heeft het een jaar lang goed gedaan. Of….vul maar in!” Ik heb gister een blogpost ingestuurd, het was een erg persoonlijke post maar het heeft voor mij weer een deur gesloten in het leven. Klik op lees verder en lees hoe je het beste gevoelens van je af kunt schrijven.

Er zijn een aantal dingen gebeurt in mijn leven die ik graag zou willen veranderen. Mijn leven is niet altijd leuk geweest, maar daar heeft iedereen last van. De één heeft het moeilijk met het overlijden van hun huisdier, de ander heeft het moeilijk met een scheiding en de andere heeft een ouder of beide ouders verloren.
Er zijn genoeg situaties in het leven waarbij je denkt, waarom overkomt mij dit?
Dit heb ik vaak genoeg gehad, ik ben iemand die dingen niet verwerkt. Ik stop het liever ergens in een hokje en kijk er nooit meer op terug. Nou ben ik er achter gekomen dat dingen opschrijven voor mij helpen wat betreft het verwerkingsproces. Dankzij het schrijven ga ik mezelf dingen beseffen waardoor ik het meteen een plaatsje kan geven.

Twee jaar geleden werd iemand in mijn omgeving ziek, ziek als in de verschrikkelijke ziekte kanker. Toen ik het nieuws kreeg te horen ben ik meteen in tranen uitgebarsten. Deze tranen zijn volgens mij twee dagen lang over mijn wangen blijven rollen. Ik was boos, boos op iedereen, boos op God, boos op het milieu, boos op de ziekte zelf. Waarom zij? Helaas, niemand ontkomt aan deze ziekte. Ik kon helemaal niks met mijn boosheid, want op wie moet je dat nou boos worden?
Vervolgens had ik het er met iemand over en die gaf mij een tip. Schrijf je gevoelens op, geef het eventueel aan die persoon en het zal je helpen, het zal je een afsluiting geven. Ik heb meteen pen en papier gepakt en jawel het hielp enorm. Volgens mij heb ik het papiertje nog gezegend met tranen ook. Ik ben alles op gaan schrijven wat ik voelde die dag. Ik heb geen correctievloeistof gebruikt, ik heb het amper terug gelezen want gevoelens zijn gevoelens.

Schrijven in het algemeen helpt mij heel erg. Je kan er voor kiezen om dingen te publiceren maar je kan het ook voor jezelf houden. Zoals een aantal weken geleden heb ik geschreven over mijn mislukte hbo-opleiding, dit heeft mij geholpen met het verwerkingsproces.
Nu met de blogwedstrijd van LINDAnieuws heb ik gekozen om te schrijven over mijn thuissituatie. Iets waar ik niet veel over praat maar wel het is wel iets waar ik veel mee bezig ben. Het is een ontzettend persoonlijk stukje geworden, 300 woorden is lang voor school maar 300 woorden over iets persoonlijks is eigenlijk te kort.
Ik ben erg benieuwd hoe de wedstrijd zal verlopen en wie er zal winnen.
” De meest bijzondere, grappige, indrukwekkende of ontroerende blogs worden op 16 september geplaatst en: elk uur (van 08.00 tot 0.00 uur – jawel, 16 uur) ontvangt de allermooiste blog een fraaie prijs.”

We gaan het meemaken, het meedoen van deze wedstrijd heeft in ieder geval al iets voor mij opgeleverd. Ik heb weer een hoofdstuk afgesloten en hopelijk begint er snel een mooi nieuw hoofdstuk.

Schrijf jij wel eens dingen van jezelf af?

Liefs,

Priscilla

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s