DAMLOOP BY NIGHT

Op 20/09/2014 werd het spektakel Damloop by night 4 Engelse Mijl gehouden. De 30e editie van de Dam tot Damloop werd dit jaar gehouden en ter viering van het jubileum hebben ze een nieuwe run gecreëerd. Ergens in maart las ik een stukje over deze speciale run en heb ik besloten om me op te geven. Ik ben totaal geen hardloop type maar ik wou het als Zaankanter gewoon een keer meemaken! Klik op lees verder en lees wat mijn ervaring was met deze speciale editie run!

2014-09-20 23.41.36

Ten eerste wil ik zeggen dat het ontzettend gaaf was! Ik starte in het oranje vak, onze starttijd was 20.10. Ik had me samen met mijn schoonzus opgegeven en vervolgens kwam een collega ons ook nog vergezellen. Nou wist ik van de voren al dat ik niet de 6,4 kilometer helemaal zou rennen en dat ‘onze wegen ergens zouden scheiden’ maar samen starten was een must!
We gaan weer richting de herfst en winter dus het wordt ’s avonds al sneller donker. Rond onze starttijd werd het al donker en tijdens het hardlopen was het gewoon pikkedonker. We liepen allemaal in fluoriderende gele t-shirts, deze moest je bij je inschrijving kopen om de ervaring en de sfeer te optimaliseren. Uiteindelijk waren we net een gele zwerm, je herkende niemand meer tenzij je iets kenmerkends aan had zoals een bril met lichtjes bijvoorbeeld.
Omdat we in het donker liepen hadden heel veel lopers hunzelf versierd met fluorideerde armbanden, fiets lampjes, led verlichting, noem eens iets op en ik heb het wel voorbij zien komen!

Langs het parcours stonden veel bewoners en toeschouwers die je stonden aan te moedigen. Dit geeft je een extra adrenaline kick waardoor je nog harder en sneller wilt gaan. Ze hadden hun huizen en de straten helemaal versierd met lampjes, er werd veel muziek gedraaid en ik heb een aantal high-fives mogen uitdelen!

Op een gegeven moment kon ik niet meer, mijn benen begonnen te verzuren en ik moest even op adem komen. Ik wil altijd te snel waardoor ik steeds harder ga lopen wat niet goed is. Je moet één tempo aanhouden maar helaas lukt mij dat niet.. Ik was één van de weinige mensen die soms gingen wandelen. Dit zorgde dan ook meteen voor hatelijke opmerkingen maar daar heb ik me niets van aangetrokken. Ik deed deze run voor mezelf, ik wou mezelf iets bewijzen. Iets waar je niet goed in bent, dat kan je jezelf aanleren, zo blijkt maar weer :). Ik had een doel voor ogen en dat was dat ik de 6,4 kilometer onder de 60 minuten zou rennen. Dat soort mensen die altijd hatelijke opmerkingen moeten geven ten koste van iemand anders moeten iets anders gaan doen in hun leven.. Sport is niet alleen voor dunne mensen, want hoe anders wordt je dun?! Maarrrr er waren gelukkig ook genoeg mensen die riepen van kom op je kan het, je bent er bijna, wat knap etc.

Als de Damloop by night 4 Engelse Mijl volgend jaar weer wordt georganiseerd ga ik zeker weer mee doen! Dan ga ik wel meer trainen zodat ik hem helemaal kan rennen! Uiteindelijk ben ik erg tevreden met mijn eindtijd, ik heb er 54 minuten en 53 seconden over gedaan. Helemaal kapot over de finish maar wel voldaan! Ik ben trots op mezelf, op naar volgend jaar!

20140921_104814

12 Oktober is mijn volgende hardloop evenement. Ik ga dan meedoen aan de eerste editie van de Ajax Foundation Run. De afstand is 5 kilometer dus dat zal een stuk makkelijk gaan dan deze run. Het toppunt van deze run is dat je eindigt in het mooiste stadion van Nederland namelijk in de Amsterdam Arena 🙂 <3.

Liefs,

Priscilla

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s