SOMMIGE DINGEN GEBEUREN MET EEN REDEN

Als ik achteraf op bepaalde situaties in mijn leven terug kijk dan denk ik hé dat is met een specifieke reden geweest. De ene herinnering is leuker dan de ander maar toch zit er altijd een achterliggende reden achter. Sommige mensen geloven in toeval, ik weet niet of ik er persé in geloof maar ik weet wel dat er voor elke beslissing je in het leven maakt daar staat iets tegenover.

Het leven is mooi, het leven is leuk, het leven is wat je er zelf van maakt. Sommige mensen hoeven alleen maar makkelijke keuzes in het leven te maken, sommige mensen hebben alleen maar moeilijke keuzes te maken in het leven en je hebt ook nog een middenklasse. Zij hebben het deels makkelijk en deels moeilijk.

Soms zit ik in een situatie en dan denk ik echt, waarom ik? Waarom heb ik nou weer zo’n situatie waarin beide uitkomsten fout voelen. Bijvoorbeeld, de keuze die ik begin dit jaar moest maken over mijn vorige hbo-opleiding. Ik ben daar mee gestopt, toen der tijd voelde het niet goed. Nu voelt het geweldig, ik zit met een oude klasgenoot in de klas en ik heb het leuker dan ooit! Vaak begint iets negatief en eindigt het in iets positiefs.

Ik heb zelf ook wel eens in moeilijke situaties gezeten met vriendinnen. Eens was je goede vriendinnen maar uiteindelijk verwaterd het contact, wat soms al vrij snel gebeurt. Wanneer blijf je er voor vechten en wanneer moet je stoppen met contact zoeken? Een éénrichtingsvriendschap dat werkt niet dus als die andere persoon geen contact meer zoekt dan geef ik het ook op. In principe ben ik iemand die altijd contact zoekt en die altijd graag wilt afspreken maar eens houdt het op.
Ik ga niet mijn aandacht steken in iets wat toch al niet te redden valt. Vaak is het zo, je verliest één persoon in je leven en daar voor in de plaats krijg je een nieuw leuk persoon in je leven erbij. Ik zou niet zeggen dat het een win-winsituatie is want je verliest een vriendin of vriend maar denk positief, die nieuwe persoon in je leven kan ook heel leuk zijn!

Soms wordt je met je neus op de feiten gedrukt en loop je tegen een geest aan uit je verleden. Hieruit kun je concluderen of je ooit de goede keuze heb gemaakt om je contact niet meer te onderhouden of wellicht mis je elkaar en kan je weer iets gezelligs gaan afspreken, aan jou de keuze!

Ik ben er nog niet helemaal achter of ik geloof in toeval maar ik weet wel dat alles met een reden gebeurt. Zelf geloof ik erg in karma! Als je iets ergs hebt gedaan dan geloof ik er in dat ‘the universe’ je terug pakt en dat ze karma op je uitstralen. Karma kan van alles zijn; een straf, je relatie gaat uit, een baksteen door je autoruit etc.
Als je mensen en dingen met respect behandeld dan zal je niet zo snel gepakt worden door karma. Maar soms zal ik het op je afstralen in de hoop dat karma je als nog pakt :P.

Waar geloof jij in?

Liefs,

Priscilla

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s