NEDERLANDSE TROTS

Als Nederlandse heb ik een bepaalde trots voor ons land. Soms heb ik veel te zeuren maar dat heeft voornamelijk te maken met dat ik een echte Nederlander ben. Er komt veel talent uit dit kikkerlandje, dat is iets waar we trots op mogen zijn! Klik op lees verder en lees een paar dingen waar ik trots op ben als een echte Nederlandse!

Laten we beginnen met alle top atleten en voetballers die uit ons land komen. Als ik naar de Olympische Spelen kijk, is het geweldig hoe ons land vertegenwoordigt wordt. In tegenstelling tot grote landen leveren wij vaak net zoveel atleten die vaak ook met veel medailles terug naar huis gaan. TROTS!
Tevens geldt de trots ook voor onze topvoetballers. De afgelopen twee WK’s waren top, de EK’s verliepen iets minder maar heel Holland kleurt oranje tijdens deze festaviteiten en dat is geweldig! Ik schreeuw net zo hard tegen de televisie als ik een domme actie zie. Ik weet het, ze horen me niet in het stadion maar dat is nou eenmaal de spanning!

Ik ben trots op onze cultuur, trots op onze feestdagen en daar bedoel ik het meeste onze Sinterklaas mee. Sinterklaas en 5 december hoor je te vieren met zwarte piet (ik weet bij voorbaat al dat mensen dit niet leuk gaan vinden) maar gelukkig mag je nu nog (..) een eigen mening er over hebben. Als kind zie je geen kwaad zeker niet in zwarte piet. Ik wou vroeger zelfs graag zwarte piet zijn, het hulpje van Sinterklaas, wie wilt dat nou niet zijn? Ik keek tegen hem op, cadeautjes uitdelen, op de daken klimmen, in één woord geweldig. Ik weet niet wat er gaat gebeuren in Nederland met deze hele kwestie maar ik ben voor het ouderwetse feest met zwarte piet!

Ten derde ben ik trots op alle DJ’s die uit Nederland komen. Momenteel is Amsterdam Dance Event bezig waarbij heel veel DJ’s op verschillende feesten draaien. Als je er zo over nadenkt komt er heel veel talent uit Nederland, Afrojack, Martin Garrix, Hardwell, Nicky Romereo, Tiësto, Armin van Buuren, Showtek, etc. Je moet van de muziek houden maar zelfs in de dance categorie heb je verschillende soorten. Tegenwoordig worden er veel vocals op de muziek gezet waardoor het wat makkelijk is om er naar te luisteren. Ik hou persoonlijk erg van dance muziek, heerlijk om naar te luisteren tijdens het autorijden!

Het laatste puntje waar ik erg trots op ben, is het feit dat je van het ene uiterste in Nederland naar het andere uiterste in Nederland kan reizen binnen 3,5 uur. We zijn klein maar fijn!

Waar ben jij trots op?

Liefs,

Priscilla

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s