MIJN TWEEDE HBO-OPLEIDING IS GEEN MISLUKKING

In augustus vorig jaar heb ik een blogpost geschreven over mijn eerste hbo-opleiding. Dit was een mislukking, nou ben ik in september een nieuwe opleiding begonnen en dit is geen mislukking. Klik op lees verder om te lezen hoe het nu na zes maanden gaat.

Als ik er over nadenk dan heb ik niet het idee dat ik alweer een half jaar op deze opleiding zit. Het is ongelofelijk zo snel gaat de tijd. Ik heb alweer twee tentamen periodes achter de rug, nummer drie begint aankomende week. In periode één heb ik niet veel punten weten te behalen, je kon er 15 behalen en ik had volgens mij nog geen eens de helft behaald. Maar ik moest en zou deze punten binnen halen in periode twee.
Gelukkig is mij dit ook gelukt! Ik wil binnen één jaar mijn propedeuse halen dus dat betekent dat je alle punten moet behalen.

De opleiding zelf vind ik nog best vaag, ik weet nog niet zo goed wat ik er mee kan maar jaar één is altijd erg breed. Nou wordt het vaak pas interessant in jaar drie geloof ik. In periode twee heb ik al mijn tentamens met een voldoende behaald, mijn herkansingen van periode één heb ik ook allemaal gehaald. Tot op de dag van vandaag weet ik nog niet hoe want ik had volgens mij iets van 10 tentamens in twee weken. Ik denk dat ik de conclusie kan trekken dat ik slimmer ben dan ik dacht ha-ha.

Sommige vakken vind ik op zich wel boeiend, dat zijn dan meer de vakken die gerelateerd zijn aan toerisme. Maar er zijn ook vakken bij dat ik echt denk wat moet ik hier mee. Zoals het vak onderzoek, hier in vertellen ze hoe je onderzoek moet doen. Als je dan vraagt waarom je het vak krijgt dan krijg je als antwoord terug dat het handig is voor je scriptie. Nou is mijn scriptie pas over drie jaar en zal ik de lessen van onderzoek niet meer herinneren ben ik bang.

Soms zijn er momenten dat ik wil stoppen met de opleiding. Dat zijn voornamelijk de momenten dat alles zo onduidelijk is of dat er dingen last minute veranderen. Nou ben ik al niet zo’n deadline persoon maar als er vervolgens nog dingen veranderen dan heb je helemaal de poppen aan het dansen. Maar dan denk ik vervolgens, Pris het is zo zonde om te stoppen. Je hebt momenteel 30 van de 60 punten behaald. Dat kunnen niet veel mensen zeggen, haal in ieder geval je propedeuse en kijk vanaf daar verder. Deze gedachte hou ik dan maar aan, later in het werkveld en bij je baan is ook niet alles duidelijk.

Al met al ben ik heel trots op mezelf dat ik momenteel alle punten binnen heb die ik heb kunnen behalen. Komende tentamen periode wordt het weer spannend. Ik hoop dat ik met goed leren weer 15 punten kan binnenslepen zodat die propedeuse steeds dichter bij en realistischer wordt!

Even een update 😉

Ps. Hierbij nog de blogpost over mijn eerste hbo-opleiding
http://wp.me/p4UkDQ-1l

Liefs,

Priscilla

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s